
Varkenshaas met champignonsaus van René Pluijm
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 55 min
Frans
Ingrediënten
3 Grootmeester Varkenshaas ovenschotels Rembrandt
500 milliliter witte wijn
1 eetlepel peperkorrels
1 plantje verse basilicum
6 geschilde peren
200 gram blauwe kazen
12 plakjes bacon
500 gram quinoa
0.5 bakjes champignons
1 scheutje slagroom
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schuif de ovenschalen voor 45 minuten in de oven.
2. Verwarm in een pan de witte wijn, het halve plantje basilicum en de peperkorrels en pocheer hierin de peren totdat ze zacht zijn.
3. De wijn mag niet koken, maar moet tegen de kook aangehouden worden.
4. Haal de peren eruit en hol ze uit.
5. Vul ze met blauwe kaas en omwikkel ze met spek.
6. Zet ze in de oven bij de varkenshaas.
7. De peertjes zijn klaar als het spek knapperig is geworden.
8. Maak de quinoa klaar zoals beschreven op de verpakking.
9. Doe de saus uit de varkenshaasverpakking in een pan.
10. Voeg een klein scheutje slagroom en champignons in dunne plakjes toe en laat dit warm worden.
11. Serveer alles tegelijk en decoreer met wat blaadjes verse basilicum.
Meer recepten in de categorie