
Varkenshaas met cranberry-stoofpeersaus en kruidenrijst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
200 gram PLUS Basmatirijst
2 stuks PLUS Culinaire varkenshaas
25 gram PLUS Roomboter ongezouten
2 stuks Aarts Gestoofde peertjes
1 Sjalotje
100 gram Eat Me Cranberries
100 milliliter Sealord Port Ruby
2 theelepels Suiker
1 theelepel Silvo Tijm
3 eetlepels Bieslook
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep het vlees droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
2. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de varkenshaas in 15 min. lichtbruin en vanbinnen rosé of net gaar. Snijd intussen de peertjes in blokjes. Snipper het sjalotje.
3. Neem het vlees uit de pan en laat in aluminiumfolie 10 min. rusten. Fruit in het bakvet de sjalot. Voeg de peertjes en cranberries toe en bak nog 1 min.
4. Schenk de port in de pan. Voeg de suiker en tijm toe. Verwarm de saus 6-8 min. op een middelhoge stand, tot de bessen openbarsten. Breng op smaak met zout en peper.
5. Hak de kruiden fijn. Giet de rijst af. Meng de rijst met de fijngehakte kruiden. Snijd de varkenshaas in plakjes en leg het vlees op een schaal. Schep er de saus bij. Serveer met de kruidenrijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
43 gram
Zout
0.40 gram
Meer recepten in de categorie