
Varkenshaas met geroosterde aardappels en aspergetips in landham
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
85.45 voor 4 pers.
Ingrediënten
50 gram Roomboter
550 gram Varkenshaas
2 tenen Knoflook
2 takjes Tijm
1 stuk Courgette
400 gram Groene aspergetips
110 gram Landham
800 gram Geroosterde rouge aardappelen
Bereidingswijze
1. Verwarm een braadpan op middelhoog vuur met de roomboter. Kruid de varkenshaas rondom met zout en peper. Bak de varkenshaas zodra de roomboter begint te bruisen rondom bruin. Kneus de knoflook en voeg samen met de takjes tijm toe aan de pan. Draai het vuur laag en laat in 15-20 minuten garen. Draai de varkenshaas om de paar minuten om.
2. Verwarm de oven tot 180 graden. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in 3 stukken van gelijke lengte. Halveer elk stuk en snijd elk in 4 reepjes. Verwarm een ruime koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de courgettereepjes aan de witte kanten bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg apart.
3. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de aspergetips in een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout.
4. Rol de courgettereepjes met de aspergetips in de plakjes landham. Leg op een bakplaat en verwarm samen met de aardappeltjes 10 minuten in de oven. Haal de varkenshaas uit de pan en snijd in plakken. Serveer met de aardappeltjes en groentepakketjes.
Meer recepten in de categorie