
Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
600 gram varkenshaas
50 gram boter
1 eetlepel arachideolie
1 teentje knoflook (gesnipperd)
250 gram cherry-/kerstomaatjes
50 gram zwarte olijven (zonder pit)
3 takjes basilicum (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
2. Bak het lichtbruin in een klontje boter met de helft van de olie. Zet het vlees daarna 10-12 minuten in de warme oven.
3. Voeg de rest van de olie en boter bij het bakvet, fruit hierin de knoflook en bak de kerstomaatjes even mee.
4. Schep de olijven erdoor en verwarm ze mee. Serveer het vlees op warme borden en schep de tomaatjes en olijven eromheen.
5. Garneer met blaadjes basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
305 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie