
Varkenshaas met hazelnoot-peterseliekorst met mayonaise
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 sinaasappel, schoongeboend
2½ el mayonaise
100 ml slagroom, stijfgeklopt
4 el milde grove mosterd
2 sneetjes oud witbrood zonder korstjes, verkruimeld
30 g hazelnoten, fijngehakt
6 el fijngehakte platte peterselie
4 kleine blaadjes voor de garnering
2 culinaire varkenshaasjes naturel (ca. 600 g), op kamertemperatuur
EXTRA 2 cocktailprikkers, ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200°C. Snijd 1 heel dunne plak uit de sinaasappel, rasp de schil van de rest van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Houd 1 theelepel van de sinaasappelrasp apart voor de garnering en spatel de rest met de mayonaise, slagroom en versgemalen peper naar smaak voorzichtig door elkaar. Verdeel de mayonaise over 4 mooie kleine schaaltjes en garneer met de achtergehouden sinaasappelrasp.
Meng de mosterd met het broodkruim, fijngehakte hazelnoten, peterselie en versgemalen peper naar smaak. Vouw de onderste dunne puntjes van de varkenshaasjes om en prik ze vast met de cocktailprikkers. Snijd de varkenshaasjes elk in tweeën en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees, op een hoog vuur, in 5 minuten rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal. Verdeel het peterseliemengsel over de varkenshaasjes en druk het aan. Roer het sinaasappelsap door het bakvet. Schenk het bij het vlees in de ovenschaal.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en zet de oven op 225°C. Bak de varkenshaas in 10-15 minuten net gaar.
Neem het vlees uit de oven en leg het op de borden. Garneer met een puntje sinaasappel. Zet de schaaltjes romige sinaasappelmayonaise op de borden bij het vlees.
Variatietip!
Je kunt de varkenshaasjes voorbereiden tot het moment dat ze de oven in gaan. Zet ze tot gebruik in de koelkast en haal ze 30 minuten voordat ze de oven in moeten uit de koeling.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
455 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
38 gram