
Varkenshaas met honing en gember
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
550 gram varkenshaas
5 cm gember
300 gram sugar snaps
400 gram spruitjes
300 gram rijst
2 teentjes knoflook
3 eetlepels honing
4 eetlepels sojasaus
250 ml kokosmelk
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Rasp de gember en pel en pers de teentjes knoflook uit. Maak een marinade van de honing, de sojasaus, de knoflook, de gember en 2 eetlepels olie. Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en verdeel de marinade erover. Laat de varkenshaas minimaal 10 minuten marineren.
3. Plaats de varkenshaas circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of hapjespan en roerbak de sugar snaps samen met de spruitjes 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe, draai het vuur laag en stoof de groenten nogmaals 5 minuten.
6. Verdeel het vlees in gelijke stukken en verdeel samen met de rijst en de groenten over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2904 Kj
Calorieën
691 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
83 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
45 gram