Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met honing en gember

Varkenshaas met honing en gember

Ingrediënten

  • 550 gram varkenshaas
  • 5 cm gember
  • 300 gram sugar snaps
  • 400 gram spruitjes
  • 300 gram rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 250 ml kokosmelk
Varkenshaas met honing en gember product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Rasp de gember en pel en pers de teentjes knoflook uit. Maak een marinade van de honing, de sojasaus, de knoflook, de gember en 2 eetlepels olie. Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en verdeel de marinade erover. Laat de varkenshaas minimaal 10 minuten marineren.
  3. 3. Plaats de varkenshaas circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. 4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of hapjespan en roerbak de sugar snaps samen met de spruitjes 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe, draai het vuur laag en stoof de groenten nogmaals 5 minuten.
  6. 6. Verdeel het vlees in gelijke stukken en verdeel samen met de rijst en de groenten over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 691
  • Eiwit 45 g
  • Koolhydraten 83 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 7