Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met paddenstoelen en een bieten wortelsalade

Varkenshaas met paddenstoelen en een bieten wortelsalade

Ingrediënten

  • 1 pakje gekookte bietjes (à 500 g)
  • 2 winterpenen (à 300 g)
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 600 gram culinaire varkenshaas naturel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel boter
  • 2 schalen PLUS paddenstoelen met verse tijm (à 200 g)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Extra nodig: dunschiller, keukenpapier
Varkenshaas met paddenstoelen en een bieten wortelsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de gekookte bietjes in partjes. Schil de winterpenen en snijd ze in de lengte met de dunschiller in linten. Klop een dressing van 4 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel vloeibare honing en de gesnipperde sjalot. Meng de dressing door de wortel en biet.
  2. 2 Dep de varkenshaas, liefst op kamertemperatuur, droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de varkenshaas op hoog vuur rondom in 2 min. goudbruin. Zet het vuur laag en bak in nog ca. 6 min. rosé. Neem uit de pan en laat afgedekt rusten.
  3. 3 Verhit nog 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter toe aan de pan van het vlees. Voeg er 2 schalen in grove stukken gesneden paddenstoelen aan toe en roerbak op hoog vuur in 6 min. beetgaar. Schenk er de droge witte wijn bij en breng op smaak met peper en zout.
  4. 4 Snijd de varkenshaas in plakjes, verdeel de paddenstoelen erover en serveer met de salade. Bestrooi met 2 eetlepels fijngesneden peterselie. Lekker met de aardappelgratin.

Variatie

Wijntip: Masion castel Medoc

    Voedingswaarde

  • Kcal 538
  • Eiwit 39 g
  • Koolhydraten 21 g
  • Vet 42 g
  • Vezels 11