
Varkenshaas met paddenstoelen en een bieten wortelsalade
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
1 pakje gekookte bietjes (à 500 g)
2 winterpenen (à 300 g)
4 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel vloeibare honing
1 gesnipperde sjalot
600 gram culinaire varkenshaas naturel
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepel boter
2 schalen PLUS paddenstoelen met verse tijm (à 200 g)
100 ml droge witte wijn
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Extra nodig: dunschiller, keukenpapier
Bereidingswijze
1 Snijd de gekookte bietjes in partjes. Schil de winterpenen en snijd ze in de lengte met de dunschiller in linten. Klop een dressing van 4 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel vloeibare honing en de gesnipperde sjalot. Meng de dressing door de wortel en biet.
2 Dep de varkenshaas, liefst op kamertemperatuur, droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de varkenshaas op hoog vuur rondom in 2 min. goudbruin. Zet het vuur laag en bak in nog ca. 6 min. rosé. Neem uit de pan en laat afgedekt rusten.
3 Verhit nog 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter toe aan de pan van het vlees. Voeg er 2 schalen in grove stukken gesneden paddenstoelen aan toe en roerbak op hoog vuur in 6 min. beetgaar. Schenk er de droge witte wijn bij en breng op smaak met peper en zout.
4 Snijd de varkenshaas in plakjes, verdeel de paddenstoelen erover en serveer met de salade. Bestrooi met 2 eetlepels fijngesneden peterselie. Lekker met de aardappelgratin.
Variatietip!
Wijntip: Masion castel Medoc
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
538 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
21 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
39 gram
Meer recepten in de categorie