Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met port-pruimensaus

Varkenshaas met port-pruimensaus

Ingrediënten

  • 550 gram varkenshaas
  • 2 eetlepels confiture
  • 500 ml port
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 2 stuks broccoli
  • 1 stuk runderboillonblokje
  • 2 eetlepels bloem
Varkenshaas met port-pruimensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook en snijd de broccoli in roosjes.
  2. 2. Verhit een klontje boter in een pan, fruit hierin de knoflook en bak vervolgens de varkenshaas aan beide kanten bruin. Voeg daarna de port, de pruimenjam en de runderbouillon toe en laat met de deksel op de pan 15 minuten sudderen. Haal de varkenshaas uit de pan, dek af en laat rusten. Voeg de bloem aan de portsaus toe en laat al roerend indikken.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 minuten rondom goudbruin.
  4. 4. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli in 4 minuten gaar.
  5. 5. Snijd de varkenshaas in plakken, schenk de port-pruimensaus eroverheen en serveer samen met de krieltjes en de broccoli.

    Voedingswaarde

  • Kcal 528
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 22
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 5