
Varkenshaas met port-pruimensaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
550 gram varkenshaas
2 eetlepels confiture
500 ml port
1 teentje knoflook
600 gram krieltjes
2 stuks broccoli
1 stuk runderboillonblokje
2 eetlepels bloem
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en snijd de broccoli in roosjes.
2. Verhit een klontje boter in een pan, fruit hierin de knoflook en bak vervolgens de varkenshaas aan beide kanten bruin. Voeg daarna de port, de pruimenjam en de runderbouillon toe en laat met de deksel op de pan 15 minuten sudderen. Haal de varkenshaas uit de pan, dek af en laat rusten. Voeg de bloem aan de portsaus toe en laat al roerend indikken.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 minuten rondom goudbruin.
4. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli in 4 minuten gaar.
5. Snijd de varkenshaas in plakken, schenk de port-pruimensaus eroverheen en serveer samen met de krieltjes en de broccoli.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2214 Kj
Calorieën
528 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
37 gram