Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met rode kool salade en aardappelen

Varkenshaas met rode kool salade en aardappelen

Ingrediënten

  • 1 pot(ten) Peper en zout
  • 1 pot(ten) HAK rode kool met appel (710ml)
  • 1 kg panklare aardappeltjes
  • 1/2 pot(ten) HAK zilveruitjes (370 ml) (gehalveerd)
  • 2 stuk(ken) grote varkenshazen
  • 1 stuk(ken) grote handpeer (conference of doyene du comice) (geschild en in kleine stukjes)
  • 4 el rozijnen (geweld in water)
  • 30 g boter
  • 1 tl Silvo kaneelpoeder
Varkenshaas met rode kool salade en aardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar in water met zout en kruid de varkenshazen met peper en zout.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan met boter en bak hierin op middelmatig vuur de varkenshazen rondom bruin en gaar.
  3. Schep vervolgens de rode kool in een grote saladekom. Laat de kool even uitlekken als deze erg vochtig is. Voeg er de uitjes, rozijnen, stukjes peer en het kaneelpoeder aan toe. Schep alles goed door elkaar en voeg naar smaak wat peper toe. Zet de schaal tot gebruik in de koelkast.
  4. Serveer de salade samen met de varkenshaas en de gekookte aardappeltjes.
  5. Tip: schep eventueel wat jus van de varkenshaas over de aardappelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 594
  • Eiwit 58 g
  • Koolhydraten 60 g
  • Vet 14 g