
Varkenshaas met rode kool salade en aardappelen
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 pot(ten) Peper en zout
1 pot(ten) HAK rode kool met appel (710ml)
1 kg panklare aardappeltjes
1/2 pot(ten) HAK zilveruitjes (370 ml) (gehalveerd)
2 stuk(ken) grote varkenshazen
1 stuk(ken) grote handpeer (conference of doyene du comice) (geschild en in kleine stukjes)
4 el rozijnen (geweld in water)
30 g boter
1 tl Silvo kaneelpoeder
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout en kruid de varkenshazen met peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan met boter en bak hierin op middelmatig vuur de varkenshazen rondom bruin en gaar.
Schep vervolgens de rode kool in een grote saladekom. Laat de kool even uitlekken als deze erg vochtig is. Voeg er de uitjes, rozijnen, stukjes peer en het kaneelpoeder aan toe. Schep alles goed door elkaar en voeg naar smaak wat peper toe. Zet de schaal tot gebruik in de koelkast.
Serveer de salade samen met de varkenshaas en de gekookte aardappeltjes.
Tip: schep eventueel wat jus van de varkenshaas over de aardappelen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
594 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
60 gram
Eiwitten
58 gram