
Varkenshaas met rode ui, roodlof en granaatappel
6 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 schaal culinaire varkenshaas (2 st., 600 g)
3 el milde olijfolie (LB)
2 el roomboter (Zuivelmeester) (LB)
4 takjes rozemarijn
12 gedroogde abrikozen
2 rode uien (LB)
350 g roodlof
1 granaatappel (LB)
[object Object]
Bereidingswijze
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is, dep het droog en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de olijfolie en boter in een ruime koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 5 min. rondom aan. Zet het vuur laag, doe de rozemarijn en abrikozen erbij en bak afgedekt in ca. 12 min. net gaar. Neem uit de pan en laat afgedekt 5 min. rusten.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en haal de blaadjes van de roodlof. Halveer de granaatappel, houd een helft in een hand in een kom en tik met een lepel de pitjes eruit, herhaal met de andere helft. Bak de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet van het vlees, voeg dan de roodlof toe en bak op hoog vuur 1 min. Doe de granaatappelpitjes erbij en bak 20 sec. mee.
Verdeel de groente over een bord, snijd de varkenshaas in plakjes en leg ze erop. Lekker met bijvoorbeeld aardappelgratin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
318 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
31 gram