
Varkenshaas met spek en paddenstoelensaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Frans
Ingrediënten
12 plakjes ontbijtspek
1 eetlepel gedroogde tijm
600 gram varkenshaas
1 eetlepel boter
1 teentje knoflook (geperst)
2 sjalotjes (gesnipperd)
250 gram kastanjechampignons (in plakjes, schoongeveegd)
50 milliliter sherry
250 milliliter vleesfond
125 milliliter slagroom
500 gram sperziebonen
Bereidingswijze
1. Verdeel de plakken spek over een snijplank en bestrooi met de tijm. Leg de varkenshaas erop en rol het spek om de varkenshaas. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het spek op een hoge stand in circa 3 minuten rondom bruin. Zet de warmtebron lager en bak het vlees in circa 10 minuten gaar. Keer regelmatig. Verpak de varkenshaas in folie en houd warm.
2. Bak de knoflook, sjalot en champignons circa 5 minuten in het bakvet van het vlees. Zet de warmtebron lager en blus af met de sherry. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Voeg de slagroom toe en laat circa 5 minuten inkoken tot een saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de varkenshaas met de paddenstoelensaus. Lekker met sperziebonen en gebakken krieltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
42 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie