
Varkenshaas met sticky soja, oesterzwam en radijs
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
1 schaal varkenshaas (500 g), op kamertemperatuur
3 el zonnebloemolie
2 rode pepers
2 el vloeibare honing
2 el sojasaus
1 el boter
300 g geschoonde radijsjes
2 bakjes oesterzwammen (à 150 g)
3 el gezouten pinda’s
½ bakje verse koriander
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak het vlees in 5 min. op hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur middelhoog en bak het vlees nog ca. 12 min. tot het net gaar is en de binnenkant mooi rosé. Keer regelmatig.
2 Halveer ondertussen 1 peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de andere in ringetjes. Meng de fijngesneden peper met de honing en sojasaus. Bestrijk na 10 min. het vlees ermee en voeg de boter toe aan de pan.
3 Scheur de oesterzwammen in stukken en schaaf de radijsjes in plakjes. Hak de pinda’s en koriander grof.
4 Neem het vlees uit de pan en laat het vlees 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Bak ondertussen de oesterzwammen in het achtergebleven bakvocht op middelhoog vuur in 5 min. gaar. Snijd het vlees, op de draad, in schuine plakjes en verdeel over een schaal. Verdeel de oesterzwam, radijs, pinda’s en koriander erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
410 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie