Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met sticky soja, oesterzwam en radijs

Varkenshaas met sticky soja, oesterzwam en radijs

Ingrediënten

  • 1 schaal varkenshaas (500 g), op kamertemperatuur
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 rode pepers
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 el boter
  • 300 g geschoonde radijsjes
  • 2 bakjes oesterzwammen (à 150 g)
  • 3 el gezouten pinda’s
  • ½ bakje verse koriander
  • Aluminiumfolie
Varkenshaas met sticky soja, oesterzwam en radijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak het vlees in 5 min. op hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur middelhoog en bak het vlees nog ca. 12 min. tot het net gaar is en de binnenkant mooi rosé. Keer regelmatig.
  2. 2 Halveer ondertussen 1 peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de andere in ringetjes. Meng de fijngesneden peper met de honing en sojasaus. Bestrijk na 10 min. het vlees ermee en voeg de boter toe aan de pan.
  3. 3 Scheur de oesterzwammen in stukken en schaaf de radijsjes in plakjes. Hak de pinda’s en koriander grof.
  4. 4 Neem het vlees uit de pan en laat het vlees 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Bak ondertussen de oesterzwammen in het achtergebleven bakvocht op middelhoog vuur in 5 min. gaar. Snijd het vlees, op de draad, in schuine plakjes en verdeel over een schaal. Verdeel de oesterzwam, radijs, pinda’s en koriander erover.

    Voedingswaarde

  • Kcal 410
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 18 g
  • Vet 21 g