
Varkenshaas met tonnatosaus en gebakken aardappeltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 g varkenshaas naturel
1 blikje tonijn uit blik
4 el yoghurt-mayonaise
500 g witlof
1 kg vastkokende aardappelen
250 g champignons
1 teentje knoflook
1 citroen
2 el kappertjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de varkenshaas in 5 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas vervolgens in een ovenschaal en plaats deze 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Snijd de witlof in gelijke parten, de champignons in plakken en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons samen met de knoflook. Voeg na 3 minuten de witlof toe en bak licht aan. Voeg een scheut water aan de pan toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar. Laat de tonijn goed uitlekken. Mix de tonijn samen met de mayonaise en het sap van de citroen tot een gladde saus. Snijd de varkenshaas in gelijke plakken, schenk de tonnato-saus eroverheen en garneer met de kappertjes. Serveer de varkenshaas met de witlof en de aardappeltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
530 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
51 gram