Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met tonnatosaus en gebakken aardappeltjes

Varkenshaas met tonnatosaus en gebakken aardappeltjes

Ingrediënten

  • 600 g varkenshaas naturel
  • 1 blikje tonijn uit blik
  • 4 el yoghurt-mayonaise
  • 500 g witlof
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
Varkenshaas met tonnatosaus en gebakken aardappeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de varkenshaas in 5 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas vervolgens in een ovenschaal en plaats deze 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Snijd de witlof in gelijke parten, de champignons in plakken en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons samen met de knoflook. Voeg na 3 minuten de witlof toe en bak licht aan. Voeg een scheut water aan de pan toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar. Laat de tonijn goed uitlekken. Mix de tonijn samen met de mayonaise en het sap van de citroen tot een gladde saus. Snijd de varkenshaas in gelijke plakken, schenk de tonnato-saus eroverheen en garneer met de kappertjes. Serveer de varkenshaas met de witlof en de aardappeltjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 530
  • Eiwit 51 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 12 g