
Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
2 varkenshaasjes
20 gram boter
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui (gesnipperd)
125 milliliter witte wijn
6 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
0.5 theelepels gedroogde oregano
250 gram champignons (gehalveerd, schoongeveegd)
125 milliliter crème fraîche
Bereidingswijze
1. Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan.
2. Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano.
3. Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar.
4. Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden.
5. Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper.
6. Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden
7. Eet bij dit gerecht rijst of pasta.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
370 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie