
Varkenshaasmedaillons met koriander-hazelnootpesto
4 pers.
ca. 20 min
Overig
Ingrediënten
3/4 bakje koriander (20 gram)
1 teen knoflook
1 el hazelnoten (bakje 100 g)
5 el olijfolie extra vierge
2 el Parmezaanse kaas, geraspt
3 el olijfolie
500 g varkenshaas naturel
Bereidingswijze
Pureer voor de pesto de koriander met de knoflook, hazelnoten en olijfolie extra vierge met de staafmixer.
Roer er de geraspte Parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de varkenshaasmedaillons in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
Leg de medaillons op een schaal. Schep er een beetje pesto op en garneer met de rest van de koriander.
Variatietip!
Vervang voor kinderen de koriander door bladpeterselie en voeg voor een zoet accent wat sinaasappelrasp of 1 theelepel honing aan de pesto toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
435 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie