Varkenskarbonade, bietensalade en zoete aardappelpuree - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenskarbonade, bietensalade en zoete aardappelpuree

Varkenskarbonade, bietensalade en zoete aardappelpuree

Varkenskarbonade, bietensalade en zoete aardappelpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 g gekookte rode bieten (biologisch)
  • 150 g zure augurken, in dunne plakjes + 2 el vocht uit de pot
  • 1 el grove mosterd
  • 1 zakje bosui
  • 25 g roomboter (biologisch)
  • 4 haaskarbonades (Beter Leven keurmerk 1*)
  • EXTRA pureestamper
Bereiden
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Breng ze in een pan water aan de kook en kook ze in ± 15 min. gaar.
Halveer de rode bieten en snij de helften in dunne plakjes. Meng de augurk en mosterd erdoor en voeg 2 el vocht uit de pot augurken toe. Snij 2 bosuitjes fijn en schep ze erdoor. Snij de rest van de bosui in stukken van 1 cm en bewaar even.
Verhit de boter in een ruime koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Bak, als de boter lichtbruin is, de karbonades in 7 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Bak in de laatste minuut de stukken bosui mee.
Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de puree met de bietensalade en karbonade. Schep de gebakken bosui erop.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
50 g
vet
17 g
Kcal
530