
Varkenskarbonade, bietensalade en zoete aardappelpuree
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg zoete aardappelen
500 g gekookte rode bieten (biologisch)
150 g zure augurken, in dunne plakjes + 2 el vocht uit de pot
1 el grove mosterd
1 zakje bosui
25 g roomboter (biologisch)
4 haaskarbonades (Beter Leven keurmerk 1*)
EXTRA pureestamper
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Breng ze in een pan water aan de kook en kook ze in ± 15 min. gaar.
Halveer de rode bieten en snij de helften in dunne plakjes. Meng de augurk en mosterd erdoor en voeg 2 el vocht uit de pot augurken toe. Snij 2 bosuitjes fijn en schep ze erdoor. Snij de rest van de bosui in stukken van 1 cm en bewaar even.
Verhit de boter in een ruime koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Bak, als de boter lichtbruin is, de karbonades in 7 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Bak in de laatste minuut de stukken bosui mee.
Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de puree met de bietensalade en karbonade. Schep de gebakken bosui erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
530 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
40 gram