Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenskarbonade, bietensalade en zoete aardappelpuree

Varkenskarbonade, bietensalade en zoete aardappelpuree

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 g gekookte rode bieten (biologisch)
  • 150 g zure augurken, in dunne plakjes + 2 el vocht uit de pot
  • 1 el grove mosterd
  • 1 zakje bosui
  • 25 g roomboter (biologisch)
  • 4 haaskarbonades (Beter Leven keurmerk 1*)
  • EXTRA pureestamper
Varkenskarbonade, bietensalade en zoete aardappelpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Breng ze in een pan water aan de kook en kook ze in ± 15 min. gaar.
  2. Halveer de rode bieten en snij de helften in dunne plakjes. Meng de augurk en mosterd erdoor en voeg 2 el vocht uit de pot augurken toe. Snij 2 bosuitjes fijn en schep ze erdoor. Snij de rest van de bosui in stukken van 1 cm en bewaar even.
  3. Verhit de boter in een ruime koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Bak, als de boter lichtbruin is, de karbonades in 7 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Bak in de laatste minuut de stukken bosui mee.
  4. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de puree met de bietensalade en karbonade. Schep de gebakken bosui erop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 530
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 17 g