Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensoester met sperzieboontjes en aardappeltjes

Varkensoester met sperzieboontjes en aardappeltjes

Varkensoester met sperzieboontjes en aardappeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ovenschotel varkensoester met rode-ui bieslooksaus
  • 600 gram sperziebonen
  • 600 gram lichtkruimige aardappels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bouillonblokje
  • zout en peper naar smaak
Bereiden
Verwarm je oven voor op 160 graden.
Leg de ovenschotel in de oven en zet de timer op 20 minuten.
Dop de sperzieboontjes en zet apart.
Was de aardappels en snijd in wedges.
Mix met drie eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel de aardappelwedges over een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif als de timer afgaat de bakplaat in de oven, boven de ovenschotel.
Zet de timer nog eens op 15 minuten.
Breng een pan water aan de kook. Verbrokkel hierboven het bouillonblokje en kook hierin in ongeveer 10 minuten de sperziebonen gaar.
Giet de sperziebonen af en breng op smaak met olijfolie.
Haal na 15 minuten de ovenschotel uit de oven en bedek met aluminiumfolie.
Verhoog de oven naar 225 graden en bak de aardappeltjes nog 5-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de ovenschotel varkensoester met de rode-ui bieslooksaus, de aardappeltjes en de sperziebonen.