Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensoester met sperzieboontjes en aardappeltjes

Varkensoester met sperzieboontjes en aardappeltjes

Ingrediënten

  • 1 ovenschotel varkensoester met rode-ui bieslooksaus
  • 600 gram sperziebonen
  • 600 gram lichtkruimige aardappels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bouillonblokje
  • zout en peper naar smaak
Varkensoester met sperzieboontjes en aardappeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 160 graden.
  2. Leg de ovenschotel in de oven en zet de timer op 20 minuten.
  3. Dop de sperzieboontjes en zet apart.
  4. Was de aardappels en snijd in wedges.
  5. Mix met drie eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel de aardappelwedges over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Schuif als de timer afgaat de bakplaat in de oven, boven de ovenschotel.
  7. Zet de timer nog eens op 15 minuten.
  8. Breng een pan water aan de kook. Verbrokkel hierboven het bouillonblokje en kook hierin in ongeveer 10 minuten de sperziebonen gaar.
  9. Giet de sperziebonen af en breng op smaak met olijfolie.
  10. Haal na 15 minuten de ovenschotel uit de oven en bedek met aluminiumfolie.
  11. Verhoog de oven naar 225 graden en bak de aardappeltjes nog 5-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  12. Breng op smaak met zout en peper.
  13. Serveer de ovenschotel varkensoester met de rode-ui bieslooksaus, de aardappeltjes en de sperziebonen.