
Varkensoester met sperzieboontjes en aardappeltjes
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1 ovenschotel varkensoester met rode-ui bieslooksaus
600 gram sperziebonen
600 gram lichtkruimige aardappels
4 eetlepels olijfolie
1 bouillonblokje
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden.
Leg de ovenschotel in de oven en zet de timer op 20 minuten.
Dop de sperzieboontjes en zet apart.
Was de aardappels en snijd in wedges.
Mix met drie eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel de aardappelwedges over een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif als de timer afgaat de bakplaat in de oven, boven de ovenschotel.
Zet de timer nog eens op 15 minuten.
Breng een pan water aan de kook. Verbrokkel hierboven het bouillonblokje en kook hierin in ongeveer 10 minuten de sperziebonen gaar.
Giet de sperziebonen af en breng op smaak met olijfolie.
Haal na 15 minuten de ovenschotel uit de oven en bedek met aluminiumfolie.
Verhoog de oven naar 225 graden en bak de aardappeltjes nog 5-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de ovenschotel varkensoester met de rode-ui bieslooksaus, de aardappeltjes en de sperziebonen.