
Varkensrollade met cranberry-compote
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 pakket voor cranberrycompte (PLUS Moment)
1 Culinaire filetrollade naturel (PLUS, 800 g)
1 bakje rozemarijn
3 el boter
2 laurierblaadjes
3 sjalotten, gehalveerd
Bereidingswijze
Bereid de cranberrycompote volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de filetrollade met zout en peper. Steek rondom onder het rolladenet de takjes rozemarijn.
Verhit de boter in een braadpan. Braad de rollade rondom goudbruin aan. Voeg de laurierblaadjes toe. Leg een deksel schuin op de pan en braad de rollade gaar in circa 45 minuten op laag vuur. Keer regelmatig.
Voeg na 20 minuten de gehalveerde sjalotten toe.
Leg de rollade op een snijplank. Snijd 4 plakken van de rollade, leg die ervoor. Schep in het midden een lepel cranberrycompote. Garneer eventueel met een paar blaadjes rucola.
Variatietip!
Voeg eens 2 eetlepels fijngehakte gemberbolletjes toe aan de compote.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
39 gram
Meer recepten in de categorie