
Varkensrollade met five spice, spek en broccoli
6 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
1 ongekruide varkensrollade (1kg), op kamertemperatuur
2 el Chinese five spice (Jonnie Boer voor Euroma)
300 g ontbijtspek
3 el boter
1 ui
1 rode peper
600 g broccoli 1 zak broccoliroosjes (à 400 g)
2 el zonnebloemolie Z10
3 el oestersaus
250 ml droge sherry
Keukentouw
Braadpan
Wok
Bereidingswijze
1 Verwijder het elastiek en bestrooi het vlees met zout en de five spice. Wikkel de spek eromheen en bind de rollade opnieuw op met keukentouw. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 8 min. op hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur laag en bak het vlees nog ca. 40 min. tot het net gaar is en de binnenkant mooi rosé. Leg de deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig en voeg af en toe een paar eetlepels heet water toe.
2 Snijd de ui in ringen en de rode peper in ringetjes. Snijd de broccoli in roosjes. Verhit de zonnebloemolie in de wok en roerbak de ui en peper 3 min. op hoog vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de oestersaus toe en schep 1 min. om.
3 Neem de rollade uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Schenk de sherry in de pan en kook op hoog vuur 5 min. tot de helft over is. Roer de aanbaksels goed los. Schenk de jus over de rollade en serveer met de broccoli. Lekker met witte rijst of de luxe aardappelmix (500 g, Landjuweel).
Variatietip!
Ook lekker met bimi in plaats van broccoli.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
700 kcal
Vetten
52 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
46 gram
Meer recepten in de categorie