
Varkensrollade met gebakken radijs en basilicum
6 pers.
ca. 70 min
Ingrediënten
1 grootmoedersrollade (750 g, PLUS FeestMoment), op kamertemperatuur
8 tenen knoflook
3 el olijfolie
200 ml droge witte wijn
50 g boter
2 zakjes geschoonde radijsjes (à 300 g)
2 schaaltjes groene aspergetips (à 200 g)
½ bakje vers basilicum
Benodigdheden: ovenvaste braadpan of -slede
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de rollade droog met keukenpapier en steek hier en daar in met een scherp puntig mes. Halveer de tenen knoflook en steek ze in de holtes. Bestrooi de rollade met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de braadpan (of koekenpan) en bak de rollade rondom in ca. 8 min. goudbruin aan. Leg de rollade in de braadslede (of laat in de braadpan) en schenk de wijn erover. Voeg de helft van de boter toe. Leg de deksel schuin op de pan of dek losjes af met aluminiumfolie en bak de rollade in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Verwijder halverwege de folie.
2 Halveer de radijsjes en snijd de onderkant van de aspergetips. Verhit de rest van de olijfolie en boter in een koekenpan en roerbak de radijs 5 min. Voeg de aspergetips toe en roerbak 1 minuut mee. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
3 Neem de rollade uit de oven en laat 10 min. afgedekt rusten. Snijd de rollade in plakken en serveer met de jus, radijs, aspergetips en basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
193 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
6 gram