Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensrollade met gebakken radijs en basilicum

Varkensrollade met gebakken radijs en basilicum

Ingrediënten

  • 1 grootmoedersrollade (750 g, PLUS FeestMoment), op kamertemperatuur
  • 8 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 50 g boter
  • 2 zakjes geschoonde radijsjes (à 300 g)
  • 2 schaaltjes groene aspergetips (à 200 g)
  • ½ bakje vers basilicum
  • Benodigdheden: ovenvaste braadpan of -slede
Varkensrollade met gebakken radijs en basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de rollade droog met keukenpapier en steek hier en daar in met een scherp puntig mes. Halveer de tenen knoflook en steek ze in de holtes. Bestrooi de rollade met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de braadpan (of koekenpan) en bak de rollade rondom in ca. 8 min. goudbruin aan. Leg de rollade in de braadslede (of laat in de braadpan) en schenk de wijn erover. Voeg de helft van de boter toe. Leg de deksel schuin op de pan of dek losjes af met aluminiumfolie en bak de rollade in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Verwijder halverwege de folie.
  2. 2 Halveer de radijsjes en snijd de onderkant van de aspergetips. Verhit de rest van de olijfolie en boter in een koekenpan en roerbak de radijs 5 min. Voeg de aspergetips toe en roerbak 1 minuut mee. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
  3. 3 Neem de rollade uit de oven en laat 10 min. afgedekt rusten. Snijd de rollade in plakken en serveer met de jus, radijs, aspergetips en basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 193
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 7 g
  • Vet 13 g