

Vega aardappelstoof
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
5.58 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Kruimige
400 gram Sperziebonen
4 stuks Tomaten
1 stuk Uien
3 tenen Neutraal knoflook
1 theelepel Gember
2 eetlepel Olijfolie
1 eetlepel Garam massala
2 theelepel Kerriepoeder
1 theelepel Kurkuma
2 stuks Maggi bouill
4 stuks Eieren
10 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en halveer. Snijd de grotere aardappelen in 4 stukken. Maak ook de sperziebonen schoon en halveer de tomaten.
2. Snipper dan de ui, en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en gember aan tot de ui zacht is.
3. Voeg dan de garam massala, kerriepoeder en kurkuma toe. Voeg de aardappelen toe en bak deze kort mee zodat ze geel kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg de maggi blokjes, de tomaten en 400 ml water toe en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. Kook intussen ook de eieren gaar en pel ze.
5. Voeg de sperziebonen en de eieren toe en laat nog eens 5 minuten zacht doorkoken tot de aardappelen en sperziebonen beiden gaar zijn.
6. Serveer de stoof met optioneel wat verse koriander.
Meer recepten in de categorie