
Vega gyros met snelle flatbreads
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
28.41 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Ovenfriet
2 stuks Puntpaprika
250 gram Volle yoghurt
1 theelepel Citroensap
1 Teen Knoflook
1 bosje Peterselie
1 stuk Komkommer
3 stuks Trostomaten
1 stuk Rode ui
75 gram Eikenbladslamelange
350 gram Plantaardige gyrosreepjes
4 stuks Flatbread
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de puntpaprika’s bovenop de friet en bak 20 minuten in de oven.
2. Doe ondertussen de yoghurt met het citroensap in een kom en rasp de knoflook erboven. Hak de peterselie fijn en meng een derde door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
3. Verwijder de uiteindes van de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Snijd de komkommer in halvemaantjes, de tomaten in blokjes en de rode ui in dunne ringen. Meng de komkommer met de tomaten, rode ui, sla en resterende peterselie. Breng op smaak met peper en zout, en zet apart.
4. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de vegetarische gyros volgens de bereidingswijze op de verpakking. Haal na 20 minuten de paprika’s uit de oven en bak de frietjes nog 5 minuten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in reepjes. Meng met de gyros.
5. Beleg de flatbreads met de yoghurtsaus, de salade, frietjes en vegetarische gyros. Vouw ze dicht en serveer met de resterende salade en friet.
Meer recepten in de categorie