
Vega pasta con polpette
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 bloemkool
2 eetlepels olijfolie
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
35 gram paneermeel
2 eieren
0 nootmuskaat (naar smaak)
350 gram spaghetti
200 milliliter room
1 citroen (rasp)
30 gram boter
0.5 bosjes basilicum
1 citroen (in parten)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Besprenkel de bloemkool met de olijfolie en rooster in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
3. Pureer de bloemkool met een staafmixer. Meng de puree met de kaas, paneermeel, eieren en een snuf nootmuskaat.
4. Verhoog de oventemperatuur naar 210ºC. Vorm balletjes van het bloemkoolbeslag. Leg op de bakplaat en rooster in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
5. Kook de spaghetti beetgaar. Verwarm de room met de citroenrasp op een lage stand. Klop de boter beetje bij beetje erdoor.
6. Voeg de spaghetti met een beetje kookvocht toe. Kook een paar minuten op een lage stand, tot de pasta de saus iets heeft opgenomen. Schep de spaghetti met saus op borden en leg de bloemkoolballetjes erop. Garneer met de basilicum en partjes citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
700 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
76 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie