
Vega poké bowl
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
5 gekookte bieten (in blokjes van ca. 2 cm)
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sesamolie
0.5 theelepels chilipoeder
3 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
250 gram zilvervliesrijst
250 gram quinoa
6 eetlepels zonnebloempitten
6 eetlepels pompoenpitten
4 eetlepels sesamzaad
250 gram sojabonen (pot)
1 blik babymaiskolfjes (uitgelekt)
2 wortels (in linten geschaafd)
40 gram alfalfa
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel sambal
1 limoen (sap)
100 gram macadamianoten (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Marineer de biet in 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, chilipoeder en 2 bosuitjes. Houd apart.
2. Kook de rijst en bereid de quinoa. Rooster de pitten en het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Meng door de rijst en quinoa, schep een paar keer om en laat afkoelen.
3. Schep de rijstmix in kommen en verdeel de sojabonen, maiskolfjes, wortel, alfalfa en gemarineerde bieten erover.
4. Meng de mayonaise met de overige sojasaus en sesamolie, de sambal en het limoensap. Giet de dressing over de bowl. Bestrooi met de macadamianoten en overige bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
860 kcal
Vetten
48 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
71 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
29 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie