
Vega pom met zoete aardappel
4 pers.
ca. 90 min
Ingrediënten
2 sinaasappels
25 g bladselderij
750 g PLUS Zoete aardappelen
3 el pittige piccalilly
1 grote ui
4 tomaten
2 el PLUS Zonnebloemolie
1 bakje vegetarische kipstukjes (320 g)
2 el maïzena
2 PLUS Bouillonblokjes groenten
2 el tomatenpuree
15 g boter
Bereidingswijze
Pers de sinaasappels uit. Pluk de blaadjes van de bladselderij en snijd ze fijn. Schil de zoete aardappelen met een dunschiller en rasp ze fijn. Schep de piccalilly, het sinaasappelsap en de helft van de selderij erdoor. Pel en snipper de ui en snijd de tomaten in stukjes.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de zonnebloemolie in een braadpan. Bak de vegetarische kipstukjes al omscheppend bruin.
Bak de ui, de tomaat en de rest van de selderij 2 minuten mee. Meng de maïzena met een eetlepel water en voeg samen met 500 ml water en de bouillonblokjes toe. Breng dit alles aan de kook. Neem de pan van het vuur en neem de kipstukjes uit de pan.
Schep het zoeteaardappelmengsel met de tomatenpuree door het vocht en roer goed om. Verdeel de helft van het zoeteaardappelmengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de kipstukjes erop en dek af met de rest van het zoeteaardappelmengsel.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over de bovenste laag. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de pom in ± 60 minuten helemaal gaar en goudbruin bakken. Lekker met een broodje of rijst.