
Vega schnitzels met frisse aardappelsalade
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
peper
4 stuks vegetarische schnitzels
500 gram aardappelen
1 stuk appel
400 gram tuinerwten
200 gram bospenen
1 stuk kropsla
4 eetlepels yoghurt-mayonaise
1 eetlepel grove mosterd
4 eetlepels zilveruitjes
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Schil de aardappelen en kook ze 16 minuten. Voeg na 14 minuten de tuinerwten toe en kook 2 minuten mee. Giet beiden af.
3. Verwijder het loof en de schil van de bospeen. Verwarm ondertussen een pan met 3 eetlepels water en stoof de bospeen met de deksel op de pan in 10 minuten zacht.
4. Snijd de aardappelen, de appel en de bospeen in gelijke blokjes, halveer de zilveruitjes en meng de yoghurt-mayonaise met de grove mosterd.
5. Meng in een kom de aardappelen, de appels, de bospeen, de zilveruitjes en de mosterd-mayonaise, roer goed door en breng op smaak met peper.
6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegetarische schnitzels in 6 minuten rondom goudbruin.
7. Verdeel de kropsla over de borden, volg met de aardappelsalade en serveer de vegetarische schnitzels ernaast.
Tip: de Opperdoezer, ook wel koning onder de aardappelen, maakt deze aardappelsalade extra lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1449 Kj
Calorieën
345 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
47 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie