Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vega schnitzels met frisse aardappelsalade

Vega schnitzels met frisse aardappelsalade

Ingrediënten

  • peper
  • 4 stuks vegetarische schnitzels
  • 500 gram aardappelen
  • 1 stuk appel
  • 400 gram tuinerwten
  • 200 gram bospenen
  • 1 stuk kropsla
  • 4 eetlepels yoghurt-mayonaise
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepels zilveruitjes
Vega schnitzels met frisse aardappelsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Schil de aardappelen en kook ze 16 minuten. Voeg na 14 minuten de tuinerwten toe en kook 2 minuten mee. Giet beiden af.
  3. Verwijder het loof en de schil van de bospeen. Verwarm ondertussen een pan met 3 eetlepels water en stoof de bospeen met de deksel op de pan in 10 minuten zacht.
  4. Snijd de aardappelen, de appel en de bospeen in gelijke blokjes, halveer de zilveruitjes en meng de yoghurt-mayonaise met de grove mosterd.
  5. Meng in een kom de aardappelen, de appels, de bospeen, de zilveruitjes en de mosterd-mayonaise, roer goed door en breng op smaak met peper.
  6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegetarische schnitzels in 6 minuten rondom goudbruin.
  7. Verdeel de kropsla over de borden, volg met de aardappelsalade en serveer de vegetarische schnitzels ernaast.
  8. Tip: de Opperdoezer, ook wel koning onder de aardappelen, maakt deze aardappelsalade extra lekker.

    Voedingswaarde

  • Kcal 345
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 47 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 17