Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vega spaghetti met linzen en cherrytomaatjes

Vega spaghetti met linzen en cherrytomaatjes

Ingrediënten

  • 1 blik Bonduelle Linzen (310 g)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 400 g spaghetti
  • 1 groot blik tomatenpuree (140 g)
  • Parmezaanse of geraspte kaas
Vega spaghetti met linzen en cherrytomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Halveer de tomaatjes.
  2. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak 8 min., tot de sappen vrijkomen.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken.
  4. Roer de tomatenpuree door de groenten. Voeg 150 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de linzen toe en verwarm de saus nog 5 min. op laag vuur.
  5. Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti door de linzen-bolognaisesaus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden en serveer met de kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 620
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 94 g
  • Vet 14 g