

Vega worstjes op flatbread met komkommersalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
9.83 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 gram Zelfrijzend bakmeel
2 eetlepel Olijfolie
1 stuk Komkommer
300 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel Dille
3 tenen Neutraal knoflook
2 stuks Vegan sweet chili
Bereidingswijze
1. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de olie en 150 gram Griekse yoghurt, breng op smaak met een theelepel zout en kneed door tot een soepel deeg. Verdeel in 4 porties en laat 20 minuten afgedekt rusten.
2. Snijd intussen de knoflook fijn en snijd de komkommer in linten met een kaasschaaf. Meng de overige 150 gram Griekse yoghurt met de knoflook, de dille en de komkommerslierten.
3. Bak de sweet chili worstjes zoals op de verpakking vermeld staat.
4. Rol een portie deeg uit, op een bebloemd aanrecht, tot een dunne lap (dunner dan een pannenkoek). Bak het deeg aan beide kanten aan in een hete koekenpan, je kunt eventueel wat olie toevoegen maar het is niet perse nodig. Herhaal met de rest.
5. Serveer de worstjes met de komkommersalade en het platbrood.
Meer recepten in de categorie