Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vega zoete-aardappelcurry met kikkererwten en rijst

Vega zoete-aardappelcurry met kikkererwten en rijst

Vega zoete-aardappelcurry met kikkererwten en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g cashewnoten
  • 2 cm verse gember
  • 500 g Bio+ zoete aardappels
  • 1 winterwortel
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 2 el groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 bos koriander
Bereiden
Pel en snipper de uien grof.
Pel en snijd de knoflook grof.
Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten ongeveer 3 minuten.
Schil en snijd de gember fijn.
Schil en snijd de zoete aardappels in stukken.
Schil, halveer in de lengte en snijd de winterwortel in halve maantjes van een halve centimeter dik.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de uien, knoflook en gember gedurende 2 minuten.
Voeg de aardappels en wortel toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
Bereid de rijst volgens de verpakking.
Spoel & giet de kikkererwten af en voeg samen met de currypasta toe.
Bak een minuut mee en voeg dan de kokosmelk toe.
Breng aan de kook en stoof met deksel op de pan ongeveer 10 minuten totdat de groenten gaar zijn.
Snijd koriander fijn en meng de helft door de curry.
Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de curry met de rijst en de overgebleven koriander.