
Vegan aardappelsalade met appels en radijsjes
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Amerikaans
Ingrediënten
600 gram vastkokende aardappels
2 handappels
1 bosje radijsjes
8 takjes bieslook
1 eetlepel fijngesneden peterselie
2 eetlepels uitgelekte kappertjes
4 augurken
0.5 citroen (sap en rasp)
65 gram plantaardige mayonaise
1 flinke eetlepel mosterd
1 snufje peper en zout
Bereidingswijze
1. Leg de aardappels op een vel aluminiumfolie en bespreknel met een druppeltje olijfolie, peper en zout. Pak goed in met de folie.
2. Leg de aardappels langs de rand van gloeiende kooltjes in de barbecue en laat ongeveer 40 minuten poffen, afhankelijk van de dikte. Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een prikker in te prikken.
3. Schil ondertussen de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de radijsjes en snijd in plakjes.
4. Snijd de bieslook in ringetjes en snijd de augurken in plakjes.
5. Neem de aardappels uit de barbecue, laat iets afkoelen, haal ze uit de folie en haal er met een scherp mesje het schilletje af. Snijd in plakjes.
6. Meng de appel, de radijs, de bieslook, de peterselie, de uitgelekte kappertjes en de augurkjes met de lauwwarme aardappels en maak het lekker aan met de plantaardige mayonaise, de mosterd en het sap en de rasp van de citroen.
7. Kruid met zout en peper en laat nog minimaal 1 uur lekker doortrekken. Geniet ervan!
Meer recepten in de categorie