

Vegan broodjes a la Bahn Mi
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
9.39 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Komkommer
150 gram PLUS Rauwkost Wortel Julienne
10 stuks Radijs
5 eetlepel Rijstwijn
1 stuk Limoenen
1 eetlepel Neutraal suiker
2 tenen Knoflook
2 eetlepel Sojasaus
2 eetlepel Hoisin
1 eetlepel Sriracha
1 stuk Tempeh
2 eetlepel Zonnebloemolie
4 stuks PLUS Pistolets wit
4 eetlepel Vegan mayonaise
10 gram Koriander
10 gram Neutraal Munt zakje
Bereidingswijze
1. Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snijd dan in dunne reepjes, net als de julienne wortel. Snijd de radijs in plakjes. Meng de rijstazijn met 2 el limoensap en de suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de groenten toe aan een kom, schenk hier de dressing bij. Meng door en breng op smaak met een snuf zout.
2. Snijd de knoflook fijn en meng met de sojasaus, hoisin en Sriracha. Snijd de tempeh in repen en meng met de marinade. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de tempeh aan beide kanten aan tot dit donkerbruin en knapperig is.
3. Smeer het brood in met de mayo, beleg met de rauwkostsalade en de tempeh en garneer met verse koriander en munt.
Meer recepten in de categorie