
Vegan burger met portobello en pickled wortel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
100 ml witte wijnazijn
3 el suiker
1 zakje wortel julienne
2 tl sesamzaad
1-2 tl wasabipasta
3 el vegan mayonaise
4 Biologisch PLUS portobello’s
4 PLUS vegan verse hamburgers
½ zak babyspinazie
4 el edamamebonen (uit blik of ontdooid uit diepvries)
Bereidingswijze
Breng de wijnazijn met de suiker aan de kook. Los de suiker op. Doe de wortel julienne in een schaal. Schenk er de zoetzure marinade over en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en doe op een bord. Meng naar smaak wasabipasta door de vegan mayo.
Gril de portobello’s op de hete barbecue in 3-4 min. per kant bruin en gaar. Gril ook de hamburgers in 10 min. gaar.
Leg 4 portobello’s op de bolle kant op een schaal. Verdeel er de spinazie en hamburgers over. Garneer met wat pickled wortel, de edamamebonen en de wasabimayo.
Dek de burgers af met de andere 4 portobello’s (met de bolle kant boven). Bestrooi de burgers met het geroosterde sesamzaad.
Variatietip
Ook rode-uienringen, gegrilde paprikareepjes en cherrytomaten zijn heerlijk op deze 100% plantaardige burger.
Meer recepten in de categorie