
Vegan burgers met guacamole
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
1 guacamole-pakket (Eat Me, met knoflook, sjalot, limoen, tomaat, rode peper en avocado)
enkele druppels tabasco chipotle
1 grote rode ui
2 el olijfolie
4 PLUS Vegan hamburgers
2 tomaten
½ zakje krulsla melange (à 100 g)
4 volkoren bollen Korenlanders
Bereidingswijze
Begin met de ingrediënten uit het guacamole-pakket. Snijd de knoflook fijn. Snipper de sjalot. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de tomaat in kleine stukjes en verwijder de zaadlijsten. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Prak de avocado met een vork in een kom fijn. Roer de knoflook, sjalot, limoenrasp en tomaat erdoor. Breng op smaak met limoensap, rode peper, zout en tabasco.
Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui in ca. 5 min. op middelhoog vuur zacht en gaar. Haal de ui uit de pan en verhit de rest van de olijfolie. Bak de burgers op middelhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snijd de bollen open en rooster ze met de snijkant naar beneden ca. 1 min. in de hete pan.
Bestrijk de onderkant van de bollen met een beetje guacamole en beleg met wat sla. Leg de burgers erop. Verdeel de ui, tomaat en de rest van de guacamole erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes.
Variatietip!
Deze burger kun je ook op de BBQ bereiden!
Meer recepten in de categorie