

Vegan gehaktballen in pindasaus met rijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Basmati rijst
1 stuk Komkommer
100 gram Rauwkost wortel
10 stuks Radijs
1 eetlepel Zonnebloemolie
400 gram Vivera balletjes
4 eetlepel Pindakaas
2 eetlepel Ketjap manis
3 theelepel Sambal
1 Snufje Silvo gember
1 Snufje Koriander gemalen
25 gram Gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Snij de komkommer in halve maantjes, de radijs in dunne plakjes en rasp de wortel grof.
2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vegan gehaktballen rondom aan, 6 minuten.
3. Meng intussen in een steelpan de pindakaas, ketjap manis, sambal, gemberpoeder en knoflookpoeder met 300 ml water. Verwarm al roerend tot je een dikke saus hebt.
4. Serveer de vegan gehaktballen met rijst, pindasaus, de rauwkost en gefrituurde uitjes.
Meer recepten in de categorie