

Vegan groentetosti’s
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
8.38 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 tenen Knoflook
2 stuks Paprika's
1 stuk Aubergine
1 stuk Courgette
3 eetlepel Tomatenpuree
2 theelepel Rode wijnazijn
1 theelepel Suiker
1 theelepel Chilipeper
8 sneetjes Tijger brood
200 gram Vegan mozzarella
75 gram Spinazie gewassen
Bereidingswijze
1. Rasp de knoflook en snijd de paprika’s in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook. Voeg na 3 minuten de paprika toe, samen met een snuf zout. Bak 10-15 minuten tot de paprika zacht begint te worden.
2. Snijd de courgette en aubergine in lange dunne plakken. Verwarm een grillpan en bestrijk de groenten met olijfolie. Grill de groenten aan beide kanten tot je goudbruine grillstrepen ziet. Kruid ondertussen met zout en peper.
3. Voeg de tomatenpuree, azijn, suiker en chilipeper toe aan de paprika. Bak nog een paar minuten mee. Leg het brood op een plank en besprenkel met olijfolie. Draai de sneetjes om en beleg vier van de sneetjes met de vegan kaas. Leg hierop de courgette, aubergine, spinazie en het paprikamengsel. Top met een laatste sneetje brood.
4. Verwarm twee grote koekenpannen op middelhoog vuur. Leg de tosti’s voorzichtig in de pannen en bak tot de onderkant krokant is, ongeveer 7 minuten. Draai voorzichtig om en bak totdat de andere kant krokant is. Haal de tosti’s uit de pan, halveer en serveer direct.
Meer recepten in de categorie