

Vegan pasta bolognese
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
4.79 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Spaghetti
2 tenen Knoflook
2 stuks Bleekselderij
2 stuks Wortel
2 eetlepel Olijfolie
200 gram Vegan gehakt
2 eetlepel Tomatenpuree
1 Blik Tomatenblokjes
1 takjes Rozemarijn
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Hak de knoflook fijn, snij de bleekstengel in halve maantjes en de wortel in blokjes. Verhit de olie in een ruimte pan en fruit de knoflook, bleekstengel en wortel tot dit zacht begint te worden.
3. Voeg het vegan gehakt toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
4. Voeg de tomatenblokjes toe en het takje rozemarijn en laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
5. Haal de rozemarijn uit de saus en meng met de spaghetti, bak het geheel nog een minuut door zodat alle smaken kunnen intrekken, en dien daarna direct op.
Meer recepten in de categorie