
Vegan pita falafel met rode kool, avocado en soya yoghurtsaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
8 stuks pitabroodjes
2 stuks avocado's
2 teentjes knoflook
1 bosje platte peterselie
400 gram rode kool (pot)
1 stuk citroen
350 gram soya yoghurt
2 bakjes falafel
75 gram veldsla
Bereidingswijze
1. Gril de pitabroodjes in een grillpan. Laat ze afkoelen en snijd ze open.
2. Snijd de avocado in plakjes, snijd de knoflook fijn en hak de peterselie grof. Laat de rode kool uitlekken. Pers de citroen.
3. Meng de soya yoghurt met de knoflook, peterselie en het citroensap.
4. Bak de falafel in een koekenpan goudbruin.
5. Beleg de pita's met veldsla, rode kool, avocado en de falafel. Garneer met de yoghurtsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3171 Kj
Calorieën
756 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
94 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
20 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie