Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegan pita falafel met rode kool, avocado en soya yoghurtsaus

Vegan pita falafel met rode kool, avocado en soya yoghurtsaus

Ingrediënten

  • 8 stuks pitabroodjes
  • 2 stuks avocado's
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 400 gram rode kool (pot)
  • 1 stuk citroen
  • 350 gram soya yoghurt
  • 2 bakjes falafel
  • 75 gram veldsla
Vegan pita falafel met rode kool, avocado en soya yoghurtsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Gril de pitabroodjes in een grillpan. Laat ze afkoelen en snijd ze open.
  2. 2. Snijd de avocado in plakjes, snijd de knoflook fijn en hak de peterselie grof. Laat de rode kool uitlekken. Pers de citroen.
  3. 3. Meng de soya yoghurt met de knoflook, peterselie en het citroensap.
  4. 4. Bak de falafel in een koekenpan goudbruin.
  5. 5. Beleg de pita's met veldsla, rode kool, avocado en de falafel. Garneer met de yoghurtsaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 756
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 94 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 20