Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegan rendang met jack fruit, broccoli en zoete aardappel friet

Vegan rendang met jack fruit, broccoli en zoete aardappel friet

Ingrediënten

  • 2 blikken jackfruit (uitgelekt en in stukken gesneden)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 stengels citroengras (in 3 stukken gesneden)
  • 400 milliliter kokos melk
  • 8 theelepels sambal
  • 1 limoen
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel kurkuma of 1 cm verse kurkuma (geraspt)
  • 2 eetlepel soja
  • 2 eetlepel ketjap
  • 1 zak ovenfriet zoete aardappel
  • 1 broccoli (in roosjes)
  • 1 komkommer (zonder zaadlijst en fijn gesneden)
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel (witte wijn azijn)
  • ½ theelepel gembersiroop
  • Extra nodig: koekenpan met een dikke bodem
Vegan rendang met jack fruit, broccoli en zoete aardappel friet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de in stukken gesneden jack fruit met koud water en laat goed uitlekken. Verwarm de koekenpan met de zonnebloemolie en fruit de ui en de knoflook.
  2. 2. Neem de jackfruit mee met de ui en de knoflook en voeg daarna de citroengras, sambal en specerijen toe en bak die voor een minuut mee. Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
  3. 3. Giet de soja en ketjap erbij en laat het geheel op laag vuur ongeveer 30 minuten doorkoken met de deksel op de. Check af en toe dat het mengsel niet droog kookt, waar nodig kun je eventueel wat water toevoegen. Haal na de 30 minuten de deksel van de pan en laat hem nog 20 min zachtjes pruttelen, mocht het mengsel wat droog worden kun je nog wat water toevoegen. Bak ondertussen ook de zoete aardappel friet samen met de broccoli zoals staat vermeld op de verpakking. Maak de komkommer salade door de komkommer te mengen met het azijn, de rode peper en de gember siroop. Serveer vervolgens het geheel bij elkaar.