
Vegan rendang met jack fruit, broccoli en zoete aardappel friet
4 pers.
ca. 70 min
Ingrediënten
2 blikken jackfruit (uitgelekt en in stukken gesneden)
4 eetlepels zonnebloemolie
2 rode uien (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 stengels citroengras (in 3 stukken gesneden)
400 milliliter kokos melk
8 theelepels sambal
1 limoen
1 theelepel ketoembar
1 theelepel kurkuma of 1 cm verse kurkuma (geraspt)
2 eetlepel soja
2 eetlepel ketjap
1 zak ovenfriet zoete aardappel
1 broccoli (in roosjes)
1 komkommer (zonder zaadlijst en fijn gesneden)
1 rode peper
1 theelepel (witte wijn azijn)
½ theelepel gembersiroop
Extra nodig: koekenpan met een dikke bodem
Bereidingswijze
1. Spoel de in stukken gesneden jack fruit met koud water en laat goed uitlekken. Verwarm de koekenpan met de zonnebloemolie en fruit de ui en de knoflook.
2. Neem de jackfruit mee met de ui en de knoflook en voeg daarna de citroengras, sambal en specerijen toe en bak die voor een minuut mee. Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
3. Giet de soja en ketjap erbij en laat het geheel op laag vuur ongeveer 30 minuten doorkoken met de deksel op de. Check af en toe dat het mengsel niet droog kookt, waar nodig kun je eventueel wat water toevoegen. Haal na de 30 minuten de deksel van de pan en laat hem nog 20 min zachtjes pruttelen, mocht het mengsel wat droog worden kun je nog wat water toevoegen. Bak ondertussen ook de zoete aardappel friet samen met de broccoli zoals staat vermeld op de verpakking. Maak de komkommer salade door de komkommer te mengen met het azijn, de rode peper en de gember siroop. Serveer vervolgens het geheel bij elkaar.
Meer recepten in de categorie