
Vegan spies met aardappel en falafel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 vastkokende aardappelen
1 courgette
1 tray vegan falafel (à 190 g, Garden Gourmet)
1 takje rozemarijn, fijngesneden
3 takjes tijm, fijngesneden
1 el olijfolie
1 citroen, schoongeboend
3 el vegan mayonaise
10 g krulpeterselie, fijngesneden
4 metalen spiesen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de aardappelen en courgette in plakken van 1 cm. Rijg om en om een plak aardappel, courgette en een falafelballetje aan de spiesen. Doe dit 3 keer per spies.
Meng de rozemarijn en tijm met de olie en smeer de spiesen ermee in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven of langer als de aardappelen nog niet gaar zijn.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp en het citroensap naar smaak door de mayonaise. Bestrooi de spiesen met de peterselie en serveer met de citroenmayonaise.
Meer recepten in de categorie