Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegan spies met aardappel en falafel

Vegan spies met aardappel en falafel

Ingrediënten

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 tray vegan falafel (à 190 g, Garden Gourmet)
  • 1 takje rozemarijn, fijngesneden
  • 3 takjes tijm, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 3 el mayonaise
  • 10 g krulpeterselie, fijngesneden
  • 4 metalen spiesen
Vegan spies met aardappel en falafel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de aardappelen en courgette in plakken van 1 cm. Rijg om en om een plak aardappel, courgette en een falafelballetje aan de spiesen. Doe dit 3 keer per spies.
  2. Meng de rozemarijn en tijm met de olie en smeer de spiesen ermee in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven of langer als de aardappelen nog niet gaar zijn.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp en het citroensap naar smaak door de mayonaise. Bestrooi de spiesen met de peterselie en serveer met de citroenmayonaise.