Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegan vanille ijs met huisgemaakte frambozensaus

Vegan vanille ijs met huisgemaakte frambozensaus

Ingrediënten

  • 100 gram volkoren biscuits
  • 500 ml vegan vanille ijs
  • 250 gram frambozen
  • 1 stuk citroen
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
Vegan vanille ijs met huisgemaakte frambozensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + fijne zeef
  2. 1. Maal de koekjes grof in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla ze in grove stukjes met een deegroller. Pers de citroen.
  3. 2. Verwarm de frambozen met de suiker en het citroensap in een steelpan, maar houd een paar frambozen achter ter garnering. Laat 2 - 3 minuten doorkoken en giet door een fijne zeef. Duw de frambozenmassa met de bolle kant van een lepel door de zeef en laat iets afkoelen.
  4. 3. Verdeel de koekkruimels over de glazen of schaaltjes, schep er een flinke bol vegan vanille ijs op en serveer met de frambozensaus. Garneer met de overige frambozen.
  5. Tip: Schraap met een mes krullen van witte chocolade en gebruik ter garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 391
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 53 g
  • waarvan suikers 38
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 5