
Vegan vanille ijs met huisgemaakte frambozensaus
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
100 gram PLUS Tarwe biscuits
500 ml vegan vanille ijs
250 gram frambozen
1 stuk citroen
2 eetlepels witte basterdsuiker
Bereidingswijze
+ fijne zeef
1. Maal de koekjes grof in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla ze in grove stukjes met een deegroller. Pers de citroen.
2. Verwarm de frambozen met de suiker en het citroensap in een steelpan, maar houd een paar frambozen achter ter garnering. Laat 2 - 3 minuten doorkoken en giet door een fijne zeef. Duw de frambozenmassa met de bolle kant van een lepel door de zeef en laat iets afkoelen.
3. Verdeel de koekkruimels over de glazen of schaaltjes, schep er een flinke bol vegan vanille ijs op en serveer met de frambozensaus. Garneer met de overige frambozen.
Tip: Schraap met een mes krullen van witte chocolade en gebruik ter garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1636 Kj
Calorieën
391 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
38 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie