Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegaworstjes met pink quinoa

Vegaworstjes met pink quinoa

Ingrediënten

  • 250 g quinoa Bio+
  • 1 zak gesneden rode kool (300 g)
  • 2 gekookte rode bietjes, Bio+
  • 1 rode ui
  • 4 el gedroogde cranberry’s
  • 1 granaatappel
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el grove mosterd
  • 2 schalen vegetarische verse worstjes (à 240 g), op kamertemperatuur
  • 150 g zachte geitenkaas
  • Benodigdheden: BBQ schaal
Vegaworstjes met pink quinoa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Steek op tijd de BBQ aan. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water koud. Meng de quinoa in een schaal met de rode kool. Snijd de biet in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Voeg beide met de cranberry’s toe aan de quinoa.
  2. 2 Halveer de granaatappel overlangs en houd een helft in een diepe kom. Tik met een houten lepel tegen de zijkant van de schil, net zo lang tot de pitjes eruit vallen. Haal zo ook de pitjes uit de andere helft. Voeg ze toe aan de salade. Klop een dressing van de olijfolie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Besprenkel de salade met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.
  3. 3 Grill de worstjes op het rooster of gebruik een BBQ schaal in ca. 4 min. rondom goudbruin en gaar. Keer ze voortdurend. Serveer de worstjes met de quinoasalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 654
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 60 g
  • Vet 32 g