
Vegaworstjes met pink quinoa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 g quinoa Bio+
1 zak gesneden rode kool (300 g)
2 gekookte rode bietjes, Bio+
1 rode ui
4 el gedroogde cranberry’s
1 granaatappel
4 el olijfolie extra vergine
1 el rode wijnazijn
1 el grove mosterd
2 schalen vegetarische verse worstjes (à 240 g), op kamertemperatuur
150 g zachte geitenkaas
Benodigdheden: BBQ schaal
Bereidingswijze
1 Steek op tijd de BBQ aan. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water koud. Meng de quinoa in een schaal met de rode kool. Snijd de biet in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Voeg beide met de cranberry’s toe aan de quinoa.
2 Halveer de granaatappel overlangs en houd een helft in een diepe kom. Tik met een houten lepel tegen de zijkant van de schil, net zo lang tot de pitjes eruit vallen. Haal zo ook de pitjes uit de andere helft. Voeg ze toe aan de salade. Klop een dressing van de olijfolie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Besprenkel de salade met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.
3 Grill de worstjes op het rooster of gebruik een BBQ schaal in ca. 4 min. rondom goudbruin en gaar. Keer ze voortdurend. Serveer de worstjes met de quinoasalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
654 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
60 gram
Eiwitten
25 gram