Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische bami met satésaus

Vegetarische bami met satésaus

Ingrediënten

  • 1 pak Noodles
  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 1 stuk Uien
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 stuk Chilipeper
  • 1 pak Bamigroenten
  • 3 eetlepel Pindakaas
  • 3 eetlepel Ketjap manis
  • 1 theelepel Sambal
  • 1 theelepel Basterdsuiker
  • 100 ml Halfvolle melk
  • 1 Zak Cassave
Vegetarische bami met satésaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de noodles zoals op de verpakking vermeld staat.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook en chilipeper fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak kort mee. Voeg de bami groenten toe en bak 4 à 8 minuten mee tot de groenten gaar zijn.
  3. Maak intussen de satésaus door in een steelpan de pindakaas, 1 el ketjap manis, sambal, bruine suiker en melk te verhitten tot een dikke saus.
  4. Voeg de bami en de overige 2 el ketjap manis aan de groenten toe en meng goed door.
  5. Serveer de bami met de satésaus en cassave kroepoek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 88
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 3 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 0