
Vegetarische bonenburger voor op de BBQ
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 Min
Ingrediënten
600 g witte bonen uit blik, uitgelekt
60 g bloem
100 gram paneermeel
1 ui
2 tenen knoflook
100 g wortelrasp
2 el sesamzaad
1 tl chilipoeder
4 el mayonaise
2 geroosterde gele paprika's
1 kropsla
4 kaiserbroodjes luxe
Extra: Weber hamburgerpers
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Toast de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Snijd de gele paprika’s in grove repen.
Maal de witte bonen samen met de wortelrasp, de ui, de knoflook, het sesamzaad en de chilipoeder fijn in een keukenmachine. Voeg de bloem en het paneermeel toe en mix nogmaals goed door.
Maak de hamburgerpers nat met een beetje water, zodat deze niet plakt. Verdeel de massa in vieren en vorm hier met de hamburgerpers hamburgers van. Leg op de BBQ en grill aan beide kanten in ongeveer 7 minuten gaar.
Snijd de broodjes open en besmeer met mayonaise. Leg hier een blaadje kropsla en wat gele paprika op. Sluit af met een vegetarische burger.
Variatietip!
Bereid de burgers in een aluminium bakje tegen het plakken op de grill. Serveer de burger met een frisse komkommersalade met munt.
Meer recepten in de categorie
Burgers blijven favoriet voor op de barbecue. Al eens een bonenburger geprobeerd? Een goed vega product voor bij een vegetarische bbq. Maar ook voor vleeseters zeker het proberen waard! Met een frisse komkommersalade maak je deze burger helemaal compleet. Eet smakelijk!