

Vegetarische borrelplank met crudités en twee soorten labneh
Hapje
4 pers.
ca. 20 min
Kerst
6.55 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Griekse yoghurt
150 gram Radijs
1 stuk Komkommer
150 gram Cherrytomaten
5 stuks Worteltjes
1 stuk Ciabatta
2 theelepel Za'atar
2 theelepel Baharat
1 stuk Citroen
3 eetlepel Sweet chilisaus
Bereidingswijze
1. Maak de labneh: leg een schone theedoek op een zeef die op een grote kom ligt. Leg de Griekse yoghurt in het midden van de theedoek en vouw dicht. Zet de kom met yoghurt in de koelkast en laat een nacht of ten minste 4 uur uitlekken.
2. Verwarm vlak voor het serveren de oven voor op 200 graden. Was de groenten en verwijder indien nodig de kontjes. Schil de worteltjes. Snijd de radijs in kwarten en de komkommer in smalle reepjes van 10 cm lang. Halveer de cherrytomaten en worteltjes in de lengte.
3. Bak de ciabatta 8-10 minuten in de oven. Haal de labneh uit de koelkast en gooi het overgebleven vocht in de schaal weg. Vouw de theedoek open en schep de labneh in twee kommen of schaaltjes. Roer kort los.
4. Maak in een kom met de achterkant van een lepel een richel, zodat de zijkant en het midden iets omhoog gaan. Besprenkel met za’atar, baharat, zout, extra vierge olijfolie en citroensap naar smaak.
5. Verdeel de sweet chilisaus over de tweede kom en roer in ongeveer drie rondjes door de labneh. Het is de bedoeling dat er een soort marmereffect ontstaat, met swirls van labneh en sweet chilisaus.
6. Snijd de ciabatta in dunne plakjes. Zet de labnehschaaltjes diagonaal tegenover elkaar op een grote plank. Verdeel de groenten (crudité) en ciabatta eromheen. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie