
Vegetarische burrito's met shoarma, bonenmix en guacamole
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
45.55 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Rode ui
3 stuks Paprika
2 stuks Avocado
1 stuk Limoen
2 stuks Trostomaten
1 bosje Koriander
350 gram Vivera shoarma
550 gram HAK kidneybonen chili
1 eetlepel Sriracha
75 gram Feta
4 stuks Grote tortilla
100 gram Bladspinazie
Bereidingswijze
1. Verwijder de schil van de ui en snijd in ringen. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de paprika’s, en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de ui met de paprika gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
2. Verwijder ondertussen de schil en pit van de avocado’s en prak het vruchtvlees fijn. Breng op smaak met peper, zout, limoensap en limoenrasp. Snijd de kroontjes en zaadlijsten uit de tomaten, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de koriander fijn en meng samen met de tomaat door de avocadopuree.
3. Haal de paprika uit de pan en leg apart. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheutje olijfolie en bak hierin de shoarma volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de HAK bonenschotel en sriracha toe en verwarm kort mee. Brokkel ondertussen de feta fijn.
4. Leg een tortilla op een plank of bord. Verdeel een kwart van de spinazie over het midden van de tortilla. Verdeel hier het shoarmamengsel, guacamole en feta over. Vouw dicht en herhaal met de resterende ingrediënten. Serveer gelijk.
Meer recepten in de categorie