
Vegetarische burrito's met zoete puntpaprika
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks wereldgerecht
4 stuks sjalotten
6 stuks zoete puntpaprika's
200 gram jonge kaas
800 gram kidneybonen
2 stuks avocado's
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de sjalotten in halve ringen, de puntpaprika's in stukken en de avocado in blokjes. Giet de kidneybonen af.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot 1 minuut aan. Voeg vervolgens de puntpaprika toe en bak nog 3 minuten. Doe de kidneybonen erbij en voeg 150 milliliter water en het zakje kruidenpasta toe. Laat 2 minuten doorkoken.
4. Verdeel vier eetlepels saus over een ovenschaal. Vul de burrito's met het paprikamengsel, vouw dicht en leg in de ovenschaal. Verdeel de helft van de blokjes avocado over de burrito's en leg hier de plakken kaas overheen. Bak 10 minuten in de oven.
5. Garneer de burrito's met de overgebleven avocado.
Tip: Serveer met partjes limoen en crème fraîche.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2840 Kj
Calorieën
679 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
37 gram