

Vegetarische cannelloni
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
7.70 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Lasagne
4 stuks Trostomaten
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
200 gram Passata
400 gram Spinazie
25 gram Roomboter
25 gram Tarwebloem
300 ml Halfvolle melk
2 stuks Mozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan tot de ui zacht begint te worden. Voeg de tomaat toe en bak mee tot ook dit zacht begint te worden. Voeg de passata toe, breng op smaak met de oregano, peper en zout en laat dit 10 tot 15 minuten inkoken. Voeg op het laatst de spinazie toe en bak mee tot dit geslonken is. Proef of je nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
3. Verhit in een steelpan de boter en voeg de bloem toe, bak 2 minuten mee. Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng al roerend aan de kook tot je een dikke saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel een dun laagje van het spinaziemengsel in de ovenschaal. Verdeel wat van het spinaziemengsel op de korte rand van een lasagne blad en rol op. Is het wat stug, kook de lasagnebladeren dan een paar seconden in heet water.
5. Verdeel de rolletjes in de ovenschaal en schenk de witte saus hieroverheen. Scheur de mozzarella in stukken, dep zoveel mogelijk droog, en verdeel over de witte saus. Bak 30 minuten af in de oven. Wordt de kaas te donker, dek het dan af met folie.
6. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de cannelloni opdient.
Meer recepten in de categorie