
Vegetarische chili met snelle appelmoes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
34.08 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Friszure appels
50 gram Roomboter
1 Mespunt Kaneel
2 eetlepel Basterdsuiker donker
1 stuk Gele ui
1 bosje Koriander
400 gram Vegetarisch gehakt
550 gram Kidneybonen
400 gram Tomatenblokjes
300 gram Basmatirijst
1 stuk Limoen
2 stuks Bosui
125 gram Zure room
Bereidingswijze
1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd in kleine blokjes. Verwarm een pannetje met de roomboter en voeg de appelstukjes, kaneel, suiker en 50 ml water toe. Laat op laag vuur pruttelen tot de appelstukjes zacht worden.
2. Snipper de ui en snijd de koriandersteeltjes los van de blaadjes. Leg de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de koriandersteeltjes gedurende 5 minuten. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak nog 5-10 minuten, tot het gehakt goudbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.
3. Voeg de kidneybonen chili en tomatenblokjes toe aan het gehaktmengsel. Breng aan de kook, draai het vuur iets lager en laat 15-20 minuten pruttelen. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.
4. Hak de korianderblaadjes grof, snijd de limoen in partjes en de bosui in ringetjes. Proef de chili en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Roer de rijst los met een vork. Schep de rijst en chili sin carne in diepe borden en garneer met de bosui, korianderblaadjes en zure room. Serveer met de limoenpartjes en appelmoes.
Meer recepten in de categorie