
Vegetarische courgetteplaattaart met mozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
19.78 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Verspakket courgettesoep
1 Rol Vers bladerdeeg
125 gram Groene pesto
3 takjes Basilicum
250 gram Buffelmozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal alle ingrediënten uit het soeppakket en leg 1 groene courgette en het bouillonblokje apart, die gebruik je niet voor dit recept. Schil de ui en snijd in dunne ringen.
2. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui gedurende 10 minuten. Schil de knoflook en hak fijn. Voeg samen met een snuf zout en suiker toe aan de uien en bak nog 5 minuten.
3. Verwijder ondertussen de uiteindes van de resterende 2 courgettes en snijd in dunne plakjes. Meng in een kom met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
4. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Besmeer het bladerdeeg met olijfolie en vouw de randjes ongeveer een centimeter naar binnen. Besmeer de randjes nu ook met olijfolie.
5. Verdeel de helft van de pesto en het uimengsel over het deeg. Leg de courgetteplakjes er dakpansgewijs op. Bak de plaattaart in 25 minuten goudbruin en gaar.
6. Scheur de basilicumblaadjes en buffelmozzarella in grove stukken. Hak de walnoten grof. Haal de plaattaart uit de oven en garneer met de buffelmozzarella, resterende pesto, walnoten en basilicumblaadjes. Rasp de citroen erboven. Serveer in z’n geheel of kleinere stukken.
Meer recepten in de categorie