
Vegetarische enchilada’s
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
48.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Courgette
400 gram Roerbakgroenten Italiaans
350 gram Vegetarisch gehakt
3 theelepel Gemalen komijn (djintan)
1 eetlepel Gembersiroop
6 stuks Tortilla's groot
700 ml Tomato frito
150 ml Kookroom
200 gram Boerenkaas belegen
2 eetlepel Bieslook
2 stuks Avocado
1 stuk Kleine rode ui
1 stuk Limoen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 centimeter. Verwarm een grote koekenpan of wok met een scheutje olijfolie. Bak hierin de courgetteblokjes goudbruin gedurende 5 minuten. Voeg de roerbakgroenten en het vegetarische gehakt toe, en bak nog 5 minuten.
2. Breng het groentemengsel op smaak met peper, zout, de komijn en gembersiroop. Leg een tortilla op een plank en verdeel een zesde van het groentemengsel erover. Vouw voorzichtig dicht. Leg de enchilada met de open kant naar beneden in een grote ovenschaal. Herhaal deze stap met de rest van de tortilla’s.
3. Top de enchilada’s met de tomato frito, kookroom en geraspte kaas. Bak de enchilada’s 20 minuten in de oven.
4. Hak ondertussen de bieslook fijn. Verwijder de schil en pit van de avocado’s, prak het vruchtvlees fijn en snipper de ui. Meng de avocado met de ui en breng op smaak met peper, zout en limoensap. Serveer de enchilada’s met de guacamole en fijngehakte bieslook.
Meer recepten in de categorie